Büyülü Fener
Menü

Yazar: Bertrand Santini
Resimleyen: Laurent Gapaillard
Çeviren: Siren İdemen
Sayfa Sayısı: 80
Ebat: 15x20,5
Yaş Grubu: 8+
Sınıf Düzeyi: 4, 5 ve 6. Sınıflar
Ana Temalar: Biz ve Değerl erimiz; Dünya ve Çevre; Sağlık, Spor ve Oyun; Sanat ve Toplum. Alt Temalar: Aile,  büyüklerimiz, insan ilişkileri, dostluk, vefa, sadakat, merhamet, saygı, sevgi, paylaşma, dayanışma, yardımlaşma,
arkadaşlık, sözünde durma, çalışkanlık, dürüstlük, çevre, doğa, evren, zaman bilinci, mevsimler, gece, gündüz, temizlik, beslenme, ilk yardım, hastalıklardan korunma, ilaç kullanımı, dinlenme, eğlenme, sanat, estetik, insan ve toplum, resim.
Yeryüzünde bol miktarda bulunan Canavar türleri arasında en yaygın olan insandır. Ancak bir tür daha var ki o bayağı seyrek görülür ve pek de tanınmaz. Bu türün adı Yark’tır. Yark yalnızca iyi çocukları yiyerek karnını doyurabilen bir canavardır.
Çağ değiştikçe çocuklar kötüleşmeye başlamış, yaramazlaşmıştır. Yark kötü çocukları yediğinde zehirlenmektedir. Ancak yiyebileceği iyi çocuk da bulamamaktadır. Açlıktan ölmek üzere olan Yark kutup ayısı kılığına girerek Noel Baba’nın evine gider. Çünkü Noel Baba’da hediye dağıtmak için iyi çocukl arın listesi vardır.
Bertrand